Niet meer pleasen

Over de tekening:
Deze is gemaakt op mijn wandeling van twee dagen gelden. Het is de zelfde plek waar ik de tekening van die dag maakte. 
Ik heb een stap gemaakt in ‘slordiger’  tekenen. Slordig is het woord niet. Losser, minder precies, schetsmatiger. Ik heb het gras van de uiterwaarden niet eens meer uitgeveegd met mijn vingers. Ik heb niet geprobeerd de struiken op de helling te tekenen. Zelfs de bomen deed ik met minder toetsen dan normaal.
Het is eng, want het zo zijn ze minder lijkend en minder ‘mooi’ als in pleasing. Ik vraag veel meer invulling door het oog van de kijker. En dit is nog maar een kijn stapje. 

 

Chease of niet, de manier waarop ik teken loopt gelijk op met de manier waarop ik wil leven. Minder pleasen, minder bezig zijn met of het wel goed is, of het wel klopt. Net zoals bij het tekenen is het eng, want het is nieuw terrein. Ik laat los en bemoei me minder met wat het resultaat moet zijn. Het is doodeng zelfs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.