Selecteer een pagina

Onder de radar

 

 

 

Onder de radar is niet het zoveelste boek over transitie. Het is een boek dat vertelt hoe het mogelijk was dat ik pas op mijn 55e ontdekte dat ik trans was, het vertelt over al die mensen die zo ver buiten de hokjes vielen, dat ze zich wel moesten verbergen, mensen die al hun slimheid en fijngevoeligheid hebben gebruikt om niet op te vallen, ze vlogen onder de radar. Ook mensen die niet trans zijn herkennen zich in dit boek. Het boek geeft de stille buitenbeentjes die zich nooit laten horen een stem, een stem die heel hard nodig is in onze samenleving, want we zien veel, en wat we zien moet gedeeld worden. Wij zien de mooie lange weg in plaats van de shortcuts die nu overal genomen worden.

“No one has ever known we were among you, until now.”

(Highlander)

Het boek bestaat uit losse hoofdstukken, die elk hun eigen spanningsboog hebben, en toch samen een onlosmakelijk geheel vormen. Sommige hoofdstukken zijn bespiegelend, andere zeer persoonlijke en intieme belevingen. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met gedichten en fictieve verhalen die weerspiegelen wat in de hoofdstukken benoemd wordt.

Het geheel is thematisch geordend, en niet chronologisch, het leest dus ook niet als een biografie.

Deze mix werkte goed voor mijn proeflezers (met uiteenlopende achtergronden), een greep uit de reacties.

Er staan prachtige zinnen in je boek.

Een prachtig, dapper, ontroerend en herkenbaar boek wat me diep van binnen heeft geraakt.

Het was mooi, pijnlijk, oprecht en ontroerend.

Elk hoofdstuk was op zijn plek en nodigde uit tot doorlezen

Wat een prachtig boek. Je hebt mij echt meegenomen in en door je leven heen, ontroerend, onderzoekend, pijnlijk, liefdevol, lerend, voelend …

Ik ben echt oprecht heel erg aangedaan door je boek. Er zaten zoveel herkenbare gevoelens in, en je bewoordingen vond ik ook telkens prachtig.

Wat ik persoonlijk ook fantastisch vond, zijn de gedichten tussendoor.

Voor mij was inhoudelijk veel herkenbaar. Ik pas zelf niet zo lekker in de maatschappij, maar natuurlijk gaf ik daar ook van door en passen een aantal van mijn kinderen ook niet zo lekker…. En dan is het zo fijn om te lezen dat ik niet de enige ben en dat we met een heel clubje zijn die om allerlei redenen niet passen.

 

 

Wil je weten wanneer het in de winkel ligt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Ik zal die alleen gebruiken om je op de hoogte te houden van de stappen daar naartoe.

(en om je te spammen als het zo ver is)