Proeflezers over “Onder de radar”

Er staan prachtige zinnen in je boek.

 

Een prachtig, dapper, ontroerend en herkenbaar boek wat me diep van binnen heeft geraakt.

 

Het was mooi, pijnlijk, oprecht en ontroerend.

 

Elk hoofdstuk was op zijn plek en nodigde uit tot doorlezen

 

Wat een prachtig boek. Je hebt mij echt meegenomen in en door je leven heen, ontroerend, onderzoekend, pijnlijk, liefdevol, lerend, voelend …Ik ben echt oprecht heel erg aangedaan door je boek. Er zaten zoveel herkenbare gevoelens in, en je bewoordingen vond ik ook telkens prachtig.

 

Wat ik persoonlijk ook fantastisch vond, zijn de gedichten tussendoor.De kralenketting

Als kralen aan een lederen veter rijgen de verhalen van Emma zich samen tot een uniek levensverhaal. Beschamend eerlijk, tenenkrommend pijnlijk en ontroerend meeslepend beschrijft Emma haar reis die begon als Jacob Jan. Een reis die we allemaal kennen, hoe verschillend we ook lijken te zijn. Een boek niet enkel voor de transgender of eenieder die worstelt met identiteit. Maar met name een boek voor degenen die zo graag ‘het goede’ doen voor de ander en onderweg merken dat ze hun lach, hun geluk, hun eigenheid een beetje zijn kwijt geraakt.

 

Wat prachtig <3 . 

Ik vond het een heerlijk boek om te lezen door de opzet. Al die ‘losse’ verhaaltjes, delen, herinneringen en gedichten maken uiteindelijk 1  verhaal en geven heel veel afwisseling, wat ik zelf gewoon fijn vind. Ik vond het heel lastig om het weg te leggen, maar ja, 4 kinderen hier, dus niet zoveel keuze soms 🙂 . Als ik na het wegleggen weer verder las, zat ik ook meteen weer in want ik wilde graag het volgende stukje over je weten. Dat was het misschien wel, dat het boek niet van a tot z in 1 rechte lijn ging, maar ook de bochten en de b weggetjes liet zien. Nou ja, het boek eigenlijk niet he, maar jij liet dat zien. 

 

Voor mij was inhoudelijk veel herkenbaar. Ik pas zelf niet zo lekker in de maatschappij, maar natuurlijk gaf ik daar ook van door en passen een aantal van mijn kinderen ook niet zo lekker…. En dan is het zo fijn om te lezen dat ik niet de enige ben en dat we met een heel clubje zijn die om allerlei redenen niet passen.

 

En verder vind ik je hele transitie ontroerend en hoopvol. Je laat zien dat het uiteindelijk prima is om jezelf pas later in je leven te vinden, dat er heel veel mogelijk is, dat je fouten mag maken en wel 10 x mag vallen als je maar weer opstaat. 

 

Emma, je hebt me geraakt <3. Ik hoop dat je iets hebt aan mijn ‘reviewwat een geweldig ontroerend boek gaat dit worden.

Enkele woorden: diep geraakt; eenzaamheid; eerlijk en open; mooi die switch tussen de verschillende levensfases (stoort absoluut niet, maar heeft een toegevoegde waarde); het boek zigt je mee, waardoor je het gevoel krijgt het in één adem uit te moeten lezen. Regelmatig bewust gestopt om e.e.a. te laten bezinken, 

Lidewei is ontroerend in al zijn eenvoudHet boek van Emma is een indringend verhaal van een echt mensenleven. Wat gebeurt er met je leven als je voelt dat jij anders bent, maar dat je eerst nog geen idee hebt hoe anders je bent. Wat doe je als je uiteindelijk ontdekt dat er een vrouw in je zit die er uit wil. Als lezer krijg je langzaam door hoeveel moed het kostte om de eerste keer een jurk te bestellen en te dragen. Alle kleine en grote stappen in de verandering van man naar vrouw beschrijft Emma, soms nuchter, soms vol emotie. Een ding is duidelijk: het proces was niet de gemakkelijke weg. Dat maakt dit boek een belangrijk boek. Omdat je hier in leest hoe eerlijkheid, lastige keuzes maken, en geluk, hand in hand gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.