Verteller

Ik ben een echte verteller.

Gisteren (1 abril 2023) vertelde in bij Mezrabd, op de LGBTQ+1 avond als deel van de Bride week in Amsterdam.

Het was afgeladen vol, er zaten ruim 200 mensen in de zaal. Ik heb ze allemaal laten lagen, ze zijn stil geweest, verbaasd, en ze zijn stil geweest. Het had nog veel mooier gekund, ik vergeet soms nog steeds woorden, maar het was geweldig.

En hé, met NAH een verhaal vertellen in het Engels en een zaal met je mee krijgen, hoe gaaf is dat.

Ik ben verteller, en ik kan dat ook goed, op mijn eigen kwetsbare, eerlijke manier.

En toch is het goed dat deze site niet meer als startpagina “Verteller” heeft staan (zie hier). Ik ga niet meer op zoek naar plekken waar ik kan vertellen. Ik val zó buiten alle categorieën, dat ik steeds wordt afgewezen als ik vraag of ik ergens kan vertellen. En dat doet bij, steeds weer. Ik doe het niet meer. Ergens in mijn hoofd zit dat verhaal dat succesvolle mensen doorgingen waar anderen stoppen. Maar weet je, ik hoef niet op die manier succesvol te zijn. Ik bén als succesvol. 

Ik ben verteller, maar ik verkoop mezelf niet meer als verteller. Als ze me vragen kom ik graag, voor niks, ik hoef er niet mee te verdienen. Ik verpest daar de markt niet mee. Ik kom niet op blekken waar ze professionele vertellers vragen. Ik ben een hobby verteller, een hele goede hobby verteller.

 

Hier een heel klein stukje van mijn begin gisteren.