Mijn brein gaat aan

Nu ik mijn oerangst in het gezicht heb gekeken, heb gevoeld en omarmd kan ik met meer afstand naar mezelf kijken.

En dan kom ik op allemaal dingen die ik al wist maar waarvan ik niet besefte hoe dat precies bij mij werkt.

Het aangaan van mijn brein, bijvoorbeeld. Ik had al uitvoerig beschreven hoe dat werkt, met kerstboomlampjes en zijpaadjes en snuffelende hondjes. Maar nu net ervaarde ik real-time hoe dat werkt, in plaats van gedachtes daarover achteraf.

Ik ga voor mezelf beginnen, en buitenbeentjes een platform geven is mijn missie.

Ik heb net alle tabbladen gesloten die ik in vijf minuten geopend had:

  • mijn webhost voor een site
  • wordpress om dat in te richten
  • alle online vergadertools met whiteboards en break-out rooms
  • bulletin board provider om een forum te kunnen maken
  • schrijfcursussen om die te kunnen geven
  • mijn lijstje buitenbeentjes om te zien wie daar kennis van zou kunnen hebben
  • trainingsbedrijven om te zien hoe zij zich presenteren bij bedrijven (want ik wil diversiteitstrainingen gaan geven)
  • crowdfunding

Naast dit alles was ik met nog een heleboel andere dingen bezig. Het kerstuitje met mijn ex en kids dat misschien niet door kan gaan, het boek dat ik aan het schrijven ben, de workshop verhalen vertellen die ik ga doen. En ik ben bezig om een overdosis transhaat op twitter te pareren, en wat tegengas te geven.

En toen besefte ik het, dit is wat ik over mezelf schreef, alles gaat tegelijkertijd aan. Ik ben beelddenker dus bij al deze dingen zie ik filmpjes in mijn hoofd hoe het er uit zou kunnen zien. Ik beleef het alsof het er allemaal al is. In een uur tijd ben ik compleet uitgeput. Dat klinkt bizar en ik durf het bijna niet zo op te schrijven, maar ik besef dat het waar is. Mijn hoofd stond op volle kracht aan. Ik kan (nog) niet doseren.  Ik wil dat leren want het overweldigt me. Dat betekende in het verleden net zo lang doorgaan tot een burn-out of helemaal niet eens beginnen. En toch. Mijn boek is er. Mijn voorstelling was er. Dit platform komt er ook.

 

(Deze hoort in retrospect ook thuis in de Buitenbeentjes serie. Het is de prequal, zeg maar)