bipolair

Af en toe denk ik dat wel eens. Dat ik bipolair ben.

In mijn dagboek zet ik bij elke dag een plusje of een minnetje, twee plusjes is heel goed, twee minnen heel slecht. Heel soms zijn er 3 minnen of 3 plussen.

Dit zijn de laatste vijf maanden van 2019

Dit zijn de eerste 5 maanden van 2020

Eind 2019 ging het niet goed met me. Ik had zwaar depressieve buien. En ik wilde in die buien eigenlijk niet meer verder. Ze gingen wel altijd weer voorbij. Maar het kutte van zo’n bui is dat ze eindeloos en uitzichtloos lijken. Nóg kuttiger was dat ze veel te snel weer terug waren.

2020 is beter. Maar nog steeds heb ik buien waarin ik het zeer moeilijk heb, waarin ik me even helemaal los voel van de wereld. Maar het lijntje met mezelf is steviger nu. Ik kan ze sneller los schudden die buien.

De mooiste uitleg is dat die dubbel plussen (20), mijn normale toestand is, en dat ik door overprikkeling en omstandigheden niet altijd de energie heb om daar bij te kunnen.

De uitleg waar ik af en toe aan denk en waar ik ook een beetje bang voor ben is dat ik bipolair ben. En dat is een vervelende want dan kan ik mijn goede buien niet vertrouwen.

Maar ja, ik ben ook bang dat ik een hypochonder ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.