Saai

Over de tekening:
januari is dit jaar veel grijze lucht en veel regen. Tijdens mijn pleinwacht keek ik omhoog en ik zag dit. (De school waar ik pleinwacht loop heeft een mooi groot bos om in de pauze in te spelen). Als je heel goed kijkt is krijs niet alleen maar grijs, maar op sommige dagen moet je dan echt goed kijken.

Ik heb slecht geslapen. Dat is zo’n onhandig gevolg van overprikkeld zijn, juist als je het nodig hebt is je hoofd te druk om te slapen. Er bleef van alles van de afgelopen dagen door mijn hoofd gaan. Ik heb zelfs bedacht wat er niet klopte aan de tekening gisteren. Ik heb geprobeerd dat vandaag nog aan te passen. Tekenen doe ik als ontspanning, maar nu lag ik er dus wakker van.

Overprikkeling  is een lastige. Ik leerde ooit dat je hoofd dan in standje waakzaam gaat staan, op zoek naar gevaar. Het heeft dan geen zin in relativerende gedachten, alles is erg en alles wat niet klopt moet serieus genomen worden. Dat lijdt ook vaak tot negatieve gedachten over jezelf. Dat was hele fijne psycho-educatie voor me. Ik weet dat ik die sombere gedachten niet serieus hoef te nemen. Gelukkig valt het vandaag ook mee. Ik ben gewoon moe en het is dus een saaie dag. Saaie dagen zijn goed, mijn fysiotherapeut vertelde me dat stil zitten en alleen maar naar buiten kijken heel erg goed is voor mijn brein. Maar goed is lang niet altijd fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.