Astrid en Natka

Wat vooraf ging:
Jacob heeft krachten ontdekt waarmee hij alles wat hij in zijn hoofd kan bedenken ook daadwerkelijk bestaat. Hij en zijn vrienden ontdekken ook andere werelden. Op een gegeven moment wordt Astrid, de zus van Jacob meegenomen naar zo’n andere wereld. In de eerste poging om zijn zus terug te halen “creëert” Jacob een nieuwe zus. Als ze de vergissing ontdekken gaan ze terug om de echte zus terug te halen. Nu zijn er dus twee Astrids. De nieuwe Astrid kiest een nieuwe naam: Nakta.

Ineke is vanaf heel jongs af aan het buurmeisje  van Jacob. Lisa is een klasgenoot die Jacob in vertrouwen heeft genomen omdat ze net zo slim is als hij en ze zich buitenstaanders voelen in de klas. Jerry is een klasgenoot van Jacob, die hij eerst een bully vond, totdat ze tot hun beider verrassing ontdekten dat hun gedraai om elkaar heen veroorzaakt werd doordat ze verliefd op elkaar waren.
Ze gaan nu als team de strijd aan met de vijanden van de andere werelden, maar eerst wil Natka een geheel eigen outfit.
PS Jacob, Jerry, Ineke en Lisa zijn 16/17. Astrid is 15.
Het is geschreven door Jacob. Hij zit op een gesloten afdeling, omdat hij volledig is ingestort nadat er iets mis ging. Hij moet van zijn psycholoog alles opschrijven, “of het nu fantasie is of niet, schrijven helpt, zelfs als de grens tussen wat er echt gebeurde en hoe je dat beleefde niet altijd helder is.”

Mijn vraag is… kan dit? (PS ik heb zelf niks met seks, ben gesocialiseerd als jongen, en kon niks met seks, in mijn puberteit, dus ik heb dat allemaal gemist en ken de gevoeligheden dus ook niet goed) 

Ik wil vooral weten of ik hier juist niet meisjes seksualiseer.

reacties graag via de mail: emmajjvoerman@gmail.com (mag ook als commentaar hier onder) liever niet via twitter.

 

Natka wilde haar eigen smaak ontdekken. Astrid had kleedgeld genoeg, we hebben rijke ouders, niet heel rijk, maar door Jerry en Lisa besef ik nu pas hoe rijk. Dat kleedgeld bijvoorbeeld, dat was een luxe.

Ze verraste ons door met een strakke zwart-leren broek te komen, een topje en een zwart leren jasje.

“Wat nou? Astrid heeft stijl, maar ook een van alles-en-nog-wat stijl. Het is moeilijk om iets te vinden dat gaaf is en niet Astrid.”

“Maar dit….”, begon Astrid

“En je hebt gewoon een heel mooi lijf, dat mag ook gezien worden.” Nakta keek mij aan: “Zo had je nog nooit naar je zus gekeken he? Mooi, ik ben dus niet alleen wat jij bedacht hebt.”

“No way dat je zo naar school gaat!”

Astrid had met Natka afgesproken dat ze een keer in haar plaats naar school zou gaan. Just for fun.

“Waarom niet”

“Je lijkt wel een seksobject! Waarom niet meteen een cat woman masker?”

“Boeit me niet. Ik heb helemaal niks met seks. Ik kan een lichaam toch mooi vinden zonder daar meteen seks aan te koppelen? Goed plan trouwens, dat masker.”

“Maar de jongens in mijn klas zien dat niet los, en jij geeft ze de verkeerde boodschap, waar ik vervolgens last van heb.”

“Luister, als ik al iets met seks zou hebben, dan ieder geval niet met jongens!” Natka keek naar mij en Jerry: “No offense!”

“Non taken”, zeiden Jerry en ik in koor. Wij vonden de jongens in onze klas ook niet zo geweldig.

“Hoe weet je dat jij een vrouwenlijf mooi vindt? Hoe weet je dat dat niet is ingepeperd door alle reclames die alleen maar een vrouwelijk ideaal laten zien?” zei Lisa.

“Er is bij mij niks ingepeperd, en ik besta nog niet zo lang. Ik ben op een of andere manier, waar ik trouwens nog steeds niet uit ben, uit de verbeelding van Jacob ontsproten. En die valt op jongens.”
“Of op meisjes”, zei Ineke: “Misschien is Jacob wel biseksueel.”

“En zelfs al valt Jacob alleen op jongens. Je kunt niet NIET geïndoctrineerd worden door de manier waarop vrouwen afgebeeld worden in de media.”

“Ik vind Ineke mooi! En die klaagt altijd dat ze te kort en te dik is!” 
Ineke keek me verbaasd aan.
Ik haalde mijn schouders op in een ‘is wel zo’

“Ineke is helemaal niet te kort en te dik! Het feit dat ze dat over zichzelf denkt, just proves my point!”

 “Dan moet ik juist zo naar school! Om te breken met die shit. Sexy zijn zonder zin in seks! Ik ga al die jongens wel een lesje leren. Ik zorg er wel voor dat ze geen interesse meer hebben in jou, of is er eentje bij waar je stiekem een oogje op hebt, dan haal ik die wel voor je binnen.”

“Goed, we hebben nu de saaie held”, ze wees op mij: “die een quirky verrassing heeft door gay te zijn, de gespierde knappe hunk, met extra goodies dat hij hersens heeft en een nice guy is”, Jerry maakte een buiging. “Het knappe blondje, dat misschien niet honderd procent voldoet aan het schoonheidsideaal, maar dat ruimschoots goed maakt met haar fierceness”, Ineke gaf zichzelf een high five, “ik als nerd, de enige die wel helemaal aan het plaatje voldoet door mijn gebrek aan borsten, mager, bril, en ook nog vanwege mijn Indonesische achtergrond, zodat ik makkelijk door kan gaan voor Chinees, Koreaans of Japans, want witte mensen zie het verschil toch niet. En… tromgeroffel graag…”, we trommelden allemaal, behalve Natka: “.. de mysterieuze cat woman! Let’s kick ass!”

Ik heb getwijfeld of ik dit zou opschrijven ook al is het echt zo gebeurd, want echt gebeurd is geen excuus, ik zei dat al eerder. Maar ik word daar opstandig van! Want het moet geloofwaardig zijn! En betekent dat dan dat er alleen maar witte hetero mensen in mijn verhaal mogen? Omdat het anders te “woke” of politiek correct is? Kom op! Het feit dat het opvalt, en dus niet geloofwaardig, dat ik homo ben, Jerry zwart en Lisa een kwart Indo (ik mag dat zo schrijven van haar), is toch al een teken dat er juist geen werkelijkheid wordt beschreven in boeken? Denk daar maar eens over na. 

 

Boos zijn is goed! Het geeft me energie. Kan me geen donder schelen of dat onhandige coping is. We gaan nog iets doen met die boosheid, zegt mijn psycholoog. Tot die tijd mag ik het hier.