Nieuws over het buitenbeentjesboek

Op deze pagina zal ik de voortgang over het boek bijhouden. 

8-12-21

Mijn gedachten rondom het boek en de functie daarvan worden duidelijker.
Ik zie nu ook vervolgboeken, een serie dus.
Het eerste boek moet bestaan uit de persoonlijke verhalen. Maar dat is niet genoeg. Ik wil dat er lessen geleerd worden. Die lessen mogen de persoonlijke verhalen niet in de weg zitten, dus die krijgen een eigen boek.
Ik zie de volgende boeken voor me:

  • wat het onderwijs over buitenbeentjes moet weten
  • wat de zorg over buitenbeentjes moet weten
  • wat werkgevers over buitenbeentjes moeten weten
  • wat instanties over buitenbeentjes moeten weten
  • wat de wetgever over buitenbeentjes moet weten

 

Geen handleidingen, maar informatie om de mensen in die sectoren de ogen te openen voor wat ze niet op het eerste gezicht kunnen zien, zodat ze alert zijn en open staan voor als het allemaal wat anders gaat dan ze gewend zijn. 
Mijn intentie is dat alle mensen die in deze sectoren werken een open houding hebben, zeg maar als een speler in improvisatie toneel die open staat voor alle wat andere spelers inbrengen.
Deze boeken moeten ze daarbij helpen door ze een overzicht te geven aan wat ze mogelijk tegen kunnen komen.  Ze hoeven niet compleet te zijn, maar wat ze gaan doen is laten zien hoe ongelofelijk divers en legitiem de behoeftes van mensen kunnen zijn, buiten wat standaard geboden wordt.
Het gaat er niet om om mensen zoveel mogelijk kennis te geven. Het gaat erom ze te laten beseffen hoeveel ze juist NIET weten. Zodat ze steeds opnieuw alert zijn op wat nodig is en daar actief naar vragen.
En natuurlijk kun je heel veel dingen voor zijn, ook daar kunnen de boeken bij helpen, maar besef dat je er nooit bent, dat je altijd bezig moet blijven.

 

9-12

En direct maar het doel waar ik naartoe wil werken:

De boeken moeten een must-read worden voor iedereen die in die sectoren werkt. Ze moeten net zo populair worden als de boeken voor het slapen gaan voor stoere meiden.
Er moet ook een sprekersbureau komen, bestaande uit buitenbeentjes,m die gastlessen en spreekbeurten kunnen geven op scholen, instanties en bedrijven.

Let’s teach the world