Selecteer een pagina

Vind je interne fan

Blogs

Er waren mannen, maar ik zag het niet

Voor Vincent was er Peter en was er Bert. Maar dat wist ik nog niet. Dat ik ook op jongens kon vallen, kwam eenvoudig niet bij me op. Ik was geen homofoob, dacht ik. Ik was niet eens bang om als homo gezien te worden. Ik flirtte er zelfs mee toen ik met Peter uit eten...

Lees meer

Sex

  Als ik Ingrid niet kon zijn, kon ik in ieder geval bij Ingrid zijn, haar energie delen. Ingrid was een stoere meid, jaren ‘80 kapsel, op het randje van new wave, stoere kleren, en altijd die lach. Ze leek zo weggelopen van de hoezen van mijn albums. Cyndi Lauper,...

Lees meer

God

Een klein meisje is aan het tekenen. “Wat teken je?” vraagt haar juf. “God.” is het antwoord. “Maar niemand weet hoe God eruit ziet.” zegt de juf.
“Nou, als je even wacht.” zegt het meisje. Dit verhaal komt in verschillende vormen voor op internet. Ik kan niet tekenen...

Lees meer

begeerd worden

Wat ik nu opschrijf is te kwetsbaar voor papier, en toch doe ik het. Ik loop grote risico’s, want wat ik ga vertellen kan bestempeld worden als seksistisch en rolbevestigend. Bovendien is het koren op de molen van Blanchard, de wetenschapper die zegt dat trans...

Lees meer

Ik ben heel boos op je, Arjen van Veelen

Beste Arjan van Veelen, Ik ben bang dat je mij meteen onder de usual suspects gaat schuiven, dan hoef je niet verder te lezen, en kun je in je eigen gelijk blijven hangen. Ik wilde niet zo aanvallend reageren, maar ik ben nu toch echt boos. Boos op je vrijblijvend...

Lees meer

All the way?

All the way?   of hoe oude patronen vast kunnen zitten, vaster dan je denkt.   Ik zou dus fulltime vrouw zijn. Wat ik zeker wist dat ik wilde, was mijn nieuwe naam in het bevolkingsregister, paspoort en rijbewijs.   En verder eigenlijk niks.   Nee, niks. Echt niet!...

Lees meer

wat een ligfiets kan doen

Ik kocht een ligfiets, en dat had nogal wat gevolgen. Ik fietste nu in weer en wind naar de school waar ik werkte. Ruim 50 kilometer per dag en dat bijna elke week 5 dagen. Ik viel af, meer dan 15 kilo, en voor het eerst in mijn leven was ik trots op mijn lichaam. Ik...

Lees meer

Naar Wageningen, en direct weer terug

Na mijn examens viel ik in een gat. Mijn ouders verhuisden teveel dorpen verderop. Nog een paar examenfeesten, en ik zag niemand meer. Een nieuw leven stond te wachten in Wageningen, waar ik nog niet eens een kamer had. Een zomerlang overal tussenin.   De...

Lees meer

De fouten die je maakt als ouder

Nee wordt niet wakker, slaap maar lekker door. Ik fluister lieve woordjes in je oor. Ik zoek je knuffel, leg je dekens goed. Dit moment is als het wezen moet. Maar straks ga jij alleen de wereld in, moet ik je laten gaan. Je groeit zo vreselijk snel, je speelt je...

Lees meer

Hoe ik aan mijn naam kwam

Ergens, begin van deze eeuw (dat schrijft zo mooi kroniekerig), gaf ik taakstraftrainingen. Bedoeld voor first offenders, of second, dat mocht ook. Ik waarschuw vast. Ik doe soms wat cynisch, en dat is niet altijd even terecht. De taakstraftraining zelf zat goed in...

Lees meer
{

If you have the imagination to think up an inner critic, you also have an inner fan.

- Emma Voerman -

Boek Emma

+31 621347469

 

emmajjvoerman@gmail.com