Interne Fan Club

Leer van jezelf houden

Ontdek wat eenzame moed is, en hoe moedig je nu al bent

 

Er zijn van die grote momenten waarop je iets plotseling ziet. En extatische momenten waarop je voelt hoe het is als je helemaal in jezelf gelooft.

Vroeger dacht ik als trainer dat het daarom draaide. Ik werkte heel hard om deze momenten een kans te geven. 

Maar weet je, de volgende dag slaat het gewone leven weer toe. Deze momenten zijn geen doorbraken waarna alles anders is. Ze zijn schitterend, dat wel, het zijn voor-aankondigingen. Maar je hele systeem staat nog ingesteld op je oude manier van reageren, dat is niet met één knop om te zetten, dat vraagt oefenen.

Dit is ook waarom Willem de Ridder destijds fanclubs bedacht. Hij had het idee uit Amerika, en dat idee kwam weer van de AA. En dat is niet zo gek. We zijn verslaafd aan onze beschermingsmechanismen. En, hoe goed ze ons ook hebben geholpen, sommige daarvan zitten ons nu behoorlijk in de weg. Die krijg je niet weg met een training of workshop. Daar is oefenen en zelfliefde voor nodig. En omdat het oefenen spannend is, kan de zelfliefde in het begin wel wat bevestiging gebruiken.

Daarom blaas ik op mijn manier de fanclubs nieuw leven in. Zonder het magisch/spirituele stuk van Willem de Ridder. Zelfliefde is al magisch genoeg.

De fanclub is er om
– met elkaar te oefenen
– elkaar te steunen

Door het oefenen zeg je tegen je lichaam dat het oké is, die dingen waar je anders in een reflex op reageert. Je maakt ruimte voor een nieuwe manier van reageren.
Door de steun aan elkaar leer je een nieuwe interne dialoog, een liefdevolle. Je gaat de stem van jouw interne fan ontdekken.

Het vraagt niet om nu met grote stappen buiten je comfortzone te gaan bewegen omdat het daar allemaal gebeurt. Het vraagt om spelen, op de grens van je comfortzone. Spannend én veilig. Dat is wat je gaat doen. Allemaal kleine oefeningen op dat snijvlak. Van jezelf houden is een ambacht waar je voor moet oefenen. Samen met je fanclub ga je bedenken hoe je deze dingen in je dagelijks leven kunt opnemen, omdat het niet werkt als je er apart voor moet gaan zitten. We weten allemaal hoe dat uitpakt. En dan samen delen wat er gebeurt. Samen de successen vieren, maar ook samen de mislukkingen vieren. Want je hebt die ander even nodig om te zien dat een mislukking betekent dat je moedig bent geweest. Eenzame moed is dat. Eenzame moed is voelen. Als je je ellendig voelt bij een mislukking, dan heb je gevoeld. Dat is heel erg dapper, dapperder dan een grote stap buiten je comfortzone, waarbij je je gevoel afsluit. Het vóelt alleen nooit dapper. Dat is het eenzame. Dáár heb je je interne fanclub voor nodig, om je moed te kunnen voelen.

Ik start jullie club op.

Een dag lang, van 10.00 tot 16.00.  (*) Oefeningen, uitleg, en je eerste thuisoefening. Daarna blijf ik beschikbaar via mail of whatsapp.

Dat kan al voor €45 per persoon.

Deze dag kost voor een groep €450,  inclusief BTW en inclusief reiskosten.  (Ik kom naar jullie toe, waar ook in Nederland.)

Je regelt een ruimte (een huiskamer is oké) en je regelt zelf de lunch en thee/koffie. Dat zijn bij trainingen vaak de grote kosten. Als je tien mensen bij elkaar hebt (maximumaantal) is dat maar €45 p.p. Bij minder mensen is het duurder, maar dan is er ook meer aandacht per persoon.

Je krijgt een handleiding met oefeningen, uitleg over valkuilen (onze beschermingsmechanismen zijn slim, die geven zich niet zomaar gewonnen), en teksten die helpen bij acceptatie en zelfliefde. 

Als je te weinig mensen kent in je omgeving, dan is dit dé kans om gelijkgestemden te leren kennen. Plaats een oproep. Als je mij even inlicht zal ik hem ook delen.

Het is tijd dat we gaan leren van ons zelf te houden.

mail of app me voor een afspraak

06-21347469 (NIET bellen, ik hoor te slecht)
emmajjvoerman@gmail.com

Ik heb een MOED OM TE FALEN licentie.

Lees hier wat dat inhoudt  

 

(*) Kan het op een avond? Ja, dat kan, we overleggen dan hoe laat we beginnen en eindigen. Maar het bedrag blijft hetzelfde (en dan is het nog steeds goedkoop). Ik kan die dag dan namelijk niet meer gebruiken voor andere groepen, of voor een lezing.  

 

.

 

 

+31 621347469

(alleen whatsapp of sms)

 

emmajjvoerman@gmail.com