Wat ik nu opschrijf is te kwetsbaar voor papier, en toch doe ik het. Ik loop grote risico’s, want wat ik ga vertellen kan bestempeld worden als seksistisch en rolbevestigend. Bovendien is het koren op de molen van Blanchard, de wetenschapper die zegt dat trans vrouwen, gewoon mannen zijn die zo op vrouwen geilen dat ze er zelf een willen zijn. Autogynephillia, opgewonden worden van jezelf. 

Ik viel niet op meisjes, niet in de zin dat ik met ze wilde vrijen, laat staan seks hebben, maar ik keek wel naar meisjes. Ik kon helemaal ondersteboven zijn van mooie meisjes, en mooi was in mijn ogen ook vooral een zelfverzekerde uitstraling. Een veel gedeelde meme onder transgenders is “Seeing a beautiful girl, and not being able to distinguish if you’re in love with het, or just want to be her.” Als er in die tijd internet geweest was, en ik zou dit gelezen hebben, zou me dat zo diep geraakt hebben dat al mijn verdedigingmechanismes kapotgeschoten zouden zijn. Maar ik had geen idee. Er waren alleen die onbereikbaar mooie meisjes, en dat was een mannending toch, kijken naar meisjes? The lady in red, en de vrouw uit “The year of the cat”, ze zaten in mijn hoofd. In de eerste maanden van mijn transitie luisterde ik opnieuw naar “The year of the cat” en ik moest vreselijk huilen. Nu besefte ik hoezeer ik die vrouw zelf wilde zijn. Ik huilde omdat ik begon te geloven dat ik haar ooit kon zijn.

 

Is dat het dan? Is het zo banaal? Is mijn vrouw zijn alleen de wens om begeerd te worden? Even schoot mijn oude reflex om verboden dingen diep weg te stoppen toe. Maar ik wist beter nu, en ik vertelde het aan een vriendin. Met veel tranen, bekende ik de wens om begeerd te worden. Hee plat, maar daar was het. 

Diezelfde avond laat, toen ik thuis kwam, zag ik een briefje onder de ruitenwisser van mijn auto. Ik las het en kon mijn ogen niet geloven.

“Een hele goede morgen. Allereerst mijn excuus voor deze manier van contact leggen. Ik heb je een paar x zien lopen in nylons en pumps en aangezien ik me enorm aangetrokken voel door sexy geklede benen zou ik graag een keer met je in contact komen hopend dat je daar voor open staat.”

Nu weet ik dat er mensen zijn die denken dat het universum je wensen beantwoord als je ze hardop uitspreekt. Ik ben niet zo’n mens. Maar dit was wel heel bijzonder. Ik besloot er van te genieten. Ik heb kort even gechat, maar ik vond onvoldoende aanknopingspunten om verder te gaan. Ik besloot wel om voluit te genieten van deze aandacht.

En natuurlijk was het niet alleen plat. Een wens om begeerd te worden is niet plat. Het was mijn hoofd die het plat maakte. Maar het lag natuurlijk nog veel dieper. Ik was al redelijk gevorderd in zelfliefde, maar ik besefte nu dat er nog heel veel te gaan was. Ik mocht leren om mezelf begerenswaardig te vinden. Ik mocht leren van mijn lichaam te houden. Ik mocht leren dat ik het waard was om van gehouden te worden, niet alleen als gewaardeerde vriendin, maar ook romantisch, dat er een kans is dat ooit iemand verliefd op me wordt.