Selecteer een pagina
Ik heb mijn interne fan ontmoet. Ik vind haar leuk (ze lijkt op mij, haha) en ik denk dat ik nog veel aan haar ga hebben.

Dingen raken je.

Je denkt dieper door.

En met dat denken komen de twijfels.
Want je ziet alle kanten.

Je hebt een heel actieve interne criticus.

En dat stemmetje in je hoofd is net zo slim als jij.
En je bent slimmer dan je weet,
dus die stem wint altijd.

Daar helpt geen feelgood cursus aan,
geen fake it till you make it,
geen gave challenge.

Jij hebt iets nodig voor doordenkers zoals jij.

Iets dat je bij de lurven pakt.

Zodat je écht jezelf durft te zijn,
inclusief de dingen die jij niet leuk vindt,
maar die je juist uniek maken.

En daar dan ook graag het vertrouwen bij.
Niet alleen weten, maar ook voelen.

Dat kan niet online. Dacht ik. En misschien is dat ook wel zo.

En toch.

Kijk eens naar de commentaren van de vorige cursus.

Ik ga het proberen, om je door het scherm heen bij de lurven te pakken.

Durf je dat aan?

 

Had ik al verteld dat het GRATIS is?

Schrijf je in

* indicates required


 

Jij bent zo authentiek, dat heb ik weinig ervaren bij trainers, en ik denk dat dat één van de grote krachten van deze online cursus voor mij was. Open en eerlijk, heel herkenbaar, en daarmee uitnodigend om het aan te gaan, ook al voelde die eerste oefening erg onwennig en spannend. Maar jij wist precies te verwoorden wat er bij mij (en ik geloof velen) door mijn hoofd ging, en dat maakte het oké om het aan te gaan.

Wat heeft het me gebracht?
– Het besef dat vermijden in vele vormen komt, en dat dat besef me gaat helpen vermijding te herkennen
– Het besef dat vermijden je de kans ontneemt om je interne fan er te laten zijn en voelen => en dus dat aangaan het liefst is wat je uiteindelijk voor jezelf kan doen

– Het besef dat het vinden van je interne fan tijd vraagt. Tijd om inzicht te krijgen in patronen, om niet te vermijden maar het aan te gaan, om je interne fan te laten spreken, en om oefeningen te bedenken om de inzichten in te laten slijten.

 


Jouw manier van reageren vond ik erg prettig. Bevestigend, de focus naar het juiste pad in de zoektocht naar de interne fan, oprecht. Ik vond het onwennig in het begin om in een groep te zitten met mensen die je niet kent, nooit gezien hebt, waarvan je weinig weet. Maar misschien is dat juist ook de kracht. We deelden allemaal een startervaring en daar zat zo veel herkenning in, dat dat de gemeenschappelijke deler werd waardoor je bereid bent ook andere zaken / vragen te delen.

Aanvulling op bovenstaande. Als ik zo naar je doelen kijk:

Een eerste glimp kunnen voelen van de interne fan in je.
Het besef dat er gevoelens zijn waar je naar toe mag gaan.
En een aanzet om daar stappen voor te zetten,

Heb je die volgens mij alle drie gehaald. Die eerste kennismaking en eerste inzicht zitten er zeker in. Risico daarna op oude voet door te gaan en alles te vergeten. Uitdaging daarna dus om door te blijven gaan. Jouw blogs blijven lezen, helpt mensen in ieder geval herinneren, oh ja, er was zoiets met die interne fan, en het aangaan van wat je voelt :).

 

  • Je leert waar je je Interne Fan kunt vinden
  • Je leert spreken met je innerlijke criticus (nee, die moet je niet weg doen)
  • Je ontdekt die ene valkuil, waardoor je ondanks alle oefeningen en workshops nog steeds dingen vermijdt
  • Je leert alle elementen van veerkracht kennen
  • Al mijn gedichten over de ladenkast, en mijn andere gedichten die te maken heen met de Interne Fan, als e-book.

 

 

Schrijf je in

* indicates required 

 

schrijf je in


 

Ik heb er veel aan gehad. Inzicht op het gebied van vermijden, snauwen (en daarmee gevoel verbergen), trots zijn en wat dat is voor mij. Het deed mij goed een plek te vinden waar ik niet per se raar gevonden word. Dat dat raar-voelen juist normaal kan zijn.
Ik vond het fijn te experimenteren in delen van gevoel/gedachten/zienswijze. Daar gelijkgestemden in te treffen.

Jij zorgt ervoor dat ik mij makkelijk open. Je zorgt ook dat ik om hoekjes kijk in mijn hoofd. Dat er luiken omhoog gaan waarvan ik niet wist dat ze dicht waren en dat daarachter dan een schat aan informatie/acceptatie/begrip/zelfliefde ligt. Een mooie ontdekkingsreis. Of een mooi begin van een ontdekkingsreis. Want het voelt als het begin van iets moois. En het geeft veel rust van binnen.